İpuçlarıİş Dünyası

OKR Başarısının Sırrı: Çalışan Sağlığı

0
Orta alA±AŸan GA¶rsel
Side view of female in casual clothes sitting at table with head thrown back and raised hands while working in office

Çalışan sağlığı OKR başarısında büyük rol oynuyor.

Başarılı bir organizasyonun temel taşlarından biri olan “Hedefe Ulaşma ve Sonuç Elde Etme” (OKR) sürecinde, çalışan sağlığı büyük bir öneme sahiptir. Çalışanların sağlıklı bir şekilde çalışması, uyumlu ve verimli bir iş ortamının oluşmasında kritik bir rol oynamaktadır.

OKR stratejisi, organizasyonların hedeflerini belirlemelerine, bu hedeflere odaklanmalarına ve takım çalışmasıyla sonuçlar elde etmelerine yardımcı olan bir performans yönetim sistemidir. Ancak, iş yerinde çalışanların sağlığının göz ardı edilmesi, performans hedeflerine ulaşmayı zorlaştırabilir.

LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, şirketlere sundukları kurumsal wellbeing üyeliklerinin gerek kuruma gerekse çalışanlara sunduğu somut faydalar olduğunu belirterek: “Çalışanların sağlığı, organizasyonun başarısını etkileyen bir dizi faktöre bağlıdır. Sağlıklı çalışanlar, daha mutlu, daha motive ve daha verimli olma eğilimindedir. Fiziksel ve zihinsel sağlığın önemi, OKR sürecinde ortaya çıkan zorluklarla başa çıkmak için gereklidir. Stres, yoğun çalışma temposu ve baskı gibi faktörler, çalışanların sağlığını olumsuz etkileyebilir ve sonuç olarak OKR hedeflerinin başarısını zorlaştırabilir.

Organizasyonlara, çalışanların sağlığına odaklanmak ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamak için çeşitli adımlar atmaları önerilmektedir. İş yerindeki stresi azaltmak, çalışanlara sağlıklı çalışma koşulları sunmak, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeleri için çalışanlar teşvik etmek gibi adımlar, çalışanların verimliliğini artırabilir. Böylelikle OKR ile yönetim sürecindeki iş birliği ve performansı olumlu yönde etkileyebilir.

Ayrıca, organizasyonlar çalışanların sağlığıyla ilgili farkındalık yaratma çabalarında da bulunabilirler. Sağlıklı yaşam seminerleri, egzersiz programları ve sağlık taramaları gibi etkinlikler düzenlemek, çalışanların sağlık bilincini artıracak ve onları daha sağlıklı yaşam alışkanlıklarına teşvik edecektir.

Çalışan sağlığının OKR sürecindeki önemi göz önünde bulundurulduğunda, organizasyonlar bu konuya gereken önemi vermeli ve çalışanların sağlığını teşvik etmek için çeşitli kaynaklar sağlamalıdır. Böylece, başarılı bir OKR stratejisi uygulanırken çalışanların fiziksel ve zihinsel anlamda iyi olması, organizasyonların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacaktır.”

LifeClub ile Çalışan Sağlığı Yönetimi

Elif Elkin, “LifeClub olarak amacımız, birey ve kurumların sağlıklı yaşam yolculuklarında kişiye özel rehberlik sunmak” dedi ve ekledi: “LifeClub ekosistemi ile kurumlara çalışanlarının bütünsel sağlık yönetimine katkıda bulunabilmeleri, kurumsal esenlik seviyelerini iyileştirebilmeleri için fiziksel ve dijital çözümler sunuyoruz. Şirketler, bir SuperApp olan LifeClub uygulamasında yer alan diyet, hareket, zihin sağlığı modüllerimiz ile tüm bu hizmetleri ihtiyaca yönelik olarak tek bir noktadan çalışanlarının kullanımına açabiliyor. Kurumsal iyilik sağlık için, şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız üyelikler ile; birebir diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, spor eğitmeni görüşmeleri, yine sağlık koçluğu seansları da şirketlerin çalışanlarına kişiye özel bütünsel sağlık yönetimi hizmeti kapsamında sağlamak istediği hizmetler arasında. Tüm bunları, Acıbadem Sağlık Grubu’nun deneyimi, uzmanlığı ve yüksek kalite standartlarından aldığımız güç ile gerçekleştirmek, iş ortaklarımızda güven yaratıyor elbette. Bugünün iş dünyasında çalışanların yaşam deneyiminin nasıl iyileştirilebileceğine odaklanan çözümler üretmemiz şart. Pek çok araştırmada görüyoruz ki, çalışanların beklentisi de bu yönde. Sadece kendi ihtiyaçları konusunda değil, yaşamı paylaştığı eşi, çocuklarının da ihtiyaçları ile ilgili kurumlarından destek bekliyorlar – LGS’ye ya da üniversiteye hazırlanan çocuğu için psikolojik destek de olabilir, kilo problemleri nedeni ile sağlığı olumsuz etkilenen eşine diyetisyen takibinde programlar oluşturulması da. Bu bağlamda birlikte çalıştığımız şirketlerle farklı iş modelleri ile ilerleyebiliyoruz, çünkü her kurumun ihtiyacı farklı olabiliyor. Kimi şirket; tüm çalışanlarına sunduğu LifeClub Kurumsal Üyeliği ile, Çalışan Destek Programı kapsamında iyi olma hallerini korumalarına ve daha sağlıklı olmalarına destek olurken; bir diğer iş ortağımız çalışanlarına esnek yan hak programı kapsamında LifeClub Sağlık Üyeliği seçeneği sunabiliyor.

Bu minvalde sunulan LifeClub Sağlık Üyeliği içeriklerini esnek altyapımız sayesinde şirket çalışanların ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Birebir online diyetisyen hizmeti, uzman klinik psikologlarımız ile sunduğumuz psikoterapi seansları, alanında uzman kişiler ile şirket çalışanlarını buluşturduğumuz webinarlar ve diğer tüm faaliyetlerimiz bu bakış açısına sahip şirketlere büyük operasyonel kolaylık sağlıyor.”

 

Yeni Yıl Hedeflerini Belirlerken Bunlara Dikkat Edin!

Önceki

Octet Türkiye’nin Yeni İK Direktörü Zeynep Kaptan Başar Oldu

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in İpuçları