Ödüller

Meltem Özperçel “WSpark’23 Fark Yaratan Kıvılcım Onur Listesinde!”

0
meltem ozpercel wspark23 fark yaratan kivilcim onur listesinde

“WSpark’23 Fark Yaratan Kıvılcım” araştırmasında, finans ve teknoloji sektörlerinde çalışan 40 yaş altı başarılı kadın yöneticilerin listesi yayımlandı.

PSM Dergisi tarafından yayınlanan “WSpark’23 Fark Yaratan Kıvılcım” özel araştırması; kadın çalışanların başarılarını öne çıkararak kattığı değeri görünür kılmak, kadınların sektörde yarattığı katma değeri vurgulamak ve genç nesillere rol model olmalarını sağlamak amacıyla, finans ve teknoloji sektörlerinde çalışan, başarıları ile işinde fark yaratan 40 yaş altı kadın yöneticileri belirleme hedefiyle yayımlanarak doğru rol modeller ortaya koymayı amaçlıyor. 

KAGİDER Dijital Mecralar Yöneticisi, Kadın Girişimci, Pisi Shoe Kurucusu ve Tasarımcısı Meltem Özperçel, teknoloji sektöründeki katkıları ve başarılarıyla onur listesinde yer alarak duygu ve düşünlerini paylaştı.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılını doldurduğu günlerde; PSM dergisi tarafından 2’nci kez kadın çalışanların başarılarını öne çıkararak kattığı değeri görünür kılmak, kadınların sektörde yarattığı katma değeri vurgulamak ve genç nesillere rol model olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen, finans ve teknoloji sektörlerinde çalışan, başarıları ile işinde fark yaratan 40 yaş altı kadın yöneticilerin listelendiği “WSpark’23 Fark Yaratan Kıvılcım” araştırması onur listesinde yer almaktan gurur duyuyorum. Bu listede yer alan tüm kadınların genç nesillere ilham olacağına inancım sonsuz… Onur listesinde yer alan ve ilham olan tüm kadınları tebrik ediyorum. Umuyorum ki, bu başarı hikayeleri her bir genç kadının kendi hedeflerine ulaşma konusundaki inançlarını güçlendirir ve gelecek nesillere cesaret verir.” 

Kadınların finans ve teknoloji alanlarında konumlarını güçlendirerek sektördeki kadın istihdamı hakkında farkındalık yaratmak, çeşitlilik ve kapsayıcılık bilincini yaygınlaştırmayı hedefleyen araştırmada; Multinet Up, WSpark 2023’te ana sponsorluk bayrağını taşırken; Aktif Bank, BAU, Garanti BBVA Ödeme Sistemleri, PayFix ve Pluxee Türkiye de “Destekçi Kuruluş” olarak yerlerini aldı. 

Meltem Özperçel Hakkında: 

Üniversite eğitimimi Girişimcilik ve Proje Yönetim alanında eğitimini sürdürürken profesörlerinin yanında asistan olarak ve üniversitenin Avrupa Birliği ofisinde gönüllü olarak çalıştı. Aynı zamanda Üniversitesinin öğrenci konseyi seçimine listelerden bağımsız tek aday olarak girerek seçilen Meltem Özperçel konseyde aktif olarak çalıştı. Erasmus sınavını burslu olarak kazanmasının ardından, Litvanya’nın Vilnius şehrinde bulunan College of Social Sciences’ta Business Management eğitimi aldı. KAGİDER’in Haziran 2010’da ilkini gerçekleştirdiği işine, toplumuna ve çevresine farklılık getirecek genç kadınları topluma ve iş yaşamına hazırlamak, onların beceri ve duyarlılıklarını geliştirmek, donanımlarını artırmak amacıyla Dünya Bankası destekli ‘’Geleceğin Kadın Liderleri’’ projesine seçilmesi ile KAGİDER ile tanıştı. Projeye seçilen 50 genç kadından biri olan ve şuan 1750 mezuna ulaşan projenin ilk mezunlarından olan Meltem Özperçel, KAGİDER’de Ocak 2011’de ‘’Kars’taki Kızlar İlerliyor’’ projesi kapsamında Eğitim Koordinatörü olarak göreve başladı Ardından Projeler Yöneticisi olarak görevine devam etti. Türkiye’nin lider sosyal medya ajanslarından Sosyal Medya Yönetimi ve Raporlaması konusunda eğitimler aldı, KAGİDER’in sosyal medya hesaplarının kurulması, yönetilmesi ve raporlanmasında sorumlu oldu. Kasım 2020 itibarıyla KAGİDER’in Dijital Mecralar Yöneticisi olarak göreve başladı. Yanı sıra markalara dijital mecralarının yönetilmesi noktasında danışmanlık vermektedir. Bu profesyonel deneyimlerime ek olarak, 2 yıl üzerinde çalıştığı iş fikrini hayata geçirmiş, katlanabilir ve çantada taşınabilir bir ayakkabı tasarlayarak, bu ürünü Pisi Shoe markasıyla Ocak 2014’te pazara sunmuştur. Şu anda mevcut ürününü geliştirerek yeni tasarımlar üzerinde çalışmaktadır. Girişimcilik yolculuğunda da işini büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla kararlılıkla ilerlemektedir. 

1705671788 Meltem O zperc el scaled

Meltem Özperçel

Uluslararası Rapor 2023 Yayınlandı

Önceki

Danone Türkiye’den Üst Düzey Global Atama

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Ödüller