KariyerŞirketler

Bihter Gönenli, Schneider Electric Ticari Operasyon Direktörü Oldu

0
bihter gonenli schneider electric ticari operasyon direktoru oldu scaled e1717441413732

Dünya çapında 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve enerji yönetimi ile otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric; Azerbaycan, Türkmenistan ve Gürcistan ülkeleri organizasyonu için Ticari Operasyon Direktörlüğü görevine Türkiye’den Bihter Gönenli’yi atadı.

Yeni görevi kapsamında Gönenli, Central Asia ülkelerinde enerji yönetimi ve otomasyonun stratejik dönüşümü, sürdürülebilir enerji altyapıları ve elektrifikasyon çözümleri için gerekli olan tüm Schneider Electric ticari faaliyetlerine ve organizasyonlarına liderlik edecek. Gönenli ayrıca, operasyonların güçlendirilmesinden sorumlu olacak ve tüm operasyonları Bakü/Azerbaycan’dan yönetecek.

Bu doğrultuda Schneider Electric, Azerbaycan’daki varlığını güçlü bir şekilde devam ettiriyor ve bu atama ile birlikte bölgedeki stratejik konumunu daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor.

17 yıldır Schneider Electric’te kariyerine devam eden Bihter Gönenli, servisler departmanı proje yönetim merkezinde proje müdürlüğü, proje geliştirme ve satış yöneticiliği, Türkiye, Pakistan ve Orta Asya ülkelerinde operasyon liderliği, Dijital Enerji iş biriminin satış ve pazarlama yöneticiliği, Güç Sistemleri iş birimi Ortadoğu bölge direktörlüğü gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Uzun soluklu bir liderlik deneyimine sahip olan Gönenli,
elektrik mühendisliği alanında lisans derecesinden mezun olduktan sonra, Sabancı Üniversitesi ve INSEAD gibi eğitim kurumlarında ‘Liderlik, ‘Strateji ve Liderlik’ ve ‘Kadın Liderliği’ programlarını başarıyla tamamladı. Kadın mühendislerin sektördeki temsili ile ilgili sosyal sorumluluk projelerinde özellikle görev alan Gönenli, bölgede Schneider Electric’in rol model kadın liderlerinden birisi olarak konumlandırılıyor.

 

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric’te biz buna Life Is On diyoruz.

 

Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.

 

Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta – bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.

 

Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedeflerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmişdeğerlerimizi paylaşanlarla iş birliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz.

www.se.com

Hamdi Ulukaya’nın Kurduğu TENT, TIME’ın 2024’ün En Etkili 100 Şirketi Listesinde

Önceki

Doğan Holding Hukuk Yöneticilerine The Legal 500 GC Powerlist Türkiye’den Üç Ödül

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Kariyer