KariyerŞirketler

Golden Global Yatırım Bankası’nda Üst Düzey Atama

0
golden global yatirim bankasinda ust duzey atama

Türkiye’nin faizsiz finans prensiplerini benimseyen ilk yatırım bankası Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürlüğü’ne Yavuz Yeter getirildi.

Yavuz Yeter kimdir?

Golden Global Yatırım Bankası’nın Genel Müdürü olarak göreve başlayan Yavuz Yeter, 1996 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Bankacılık ve Uluslararası Finans alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Bankacılık hayatına 1996 yılında Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlayan Yeter, sırasıyla Halkbank’ta Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanlığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nda Yatırım Bankacılığı ve Hazine Ürün Geliştirme Grup Müdürlüğü, Ziraat Bankası’nda Yurtdışı Şubeler, Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanlıkları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü ve Almanya Temsilciliği ve Ekonomi Ataşeliği görevlerinde bulundu.

Yurtdışı bankalarda Yönetim Kurulu üyelikleri de yapmış olan Yavuz Yeter, ülkemizin ilk sukuk ihracından yurtdışında banka kuruluşlarına ve faizsiz bankacılık esaslarında yenilikçi ürünlerin yapılandırılmasına kadar finans sektöründe önemli projelere de imza attı. Yeter, yirmi sekiz yıllık mesleki deneyimiyle; makroekonomi, merkez bankacılığı, finansal düzenlemeler, yatırım bankacılığı ve faizsiz bankacılık alanlarında geniş bir bilgi birikimine sahip.

Golden Global Yatırım Bankası Hakkında

Golden Global Yatırım Bankası, tüm faaliyetlerini faizsiz finans prensiplerine uygun şekilde icra eden Türkiye’nin ilk yatırım bankasıdır. 1 Haziran 2020 tarihinde faaliyetlerine başlayan Golden Global Yatırım Bankası, butik bankacılık modeli ile kişiselleştirilmiş ve yenilikçi finansal çözümler sunarak sektörde fark yaratmaktadır. Banka, faizsiz bankacılığı benimserken kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine yatırım bankacılığı, finansman, dış ticaret ve hazine ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır. 2023 mali yılında güçlü bir büyüme kaydeden Golden Global Yatırım Bankası, toplam aktiflerini %382,43 oranında artırarak 12,4 milyar TL’ye, özkaynaklarını %263,47 artırarak 1,3 milyar TL’ye çıkarmıştır. 1 Ocak 2024 tarihli değerlendirmede JCR Eurasia Rating, Golden Global Yatırım Bankası’nın Uzun Vadeli Kurum Kredi Derecelendirme Notunu BBB- (tr)’den A- (tr)’ye yükselterek Bankayı Yüksek Yatırım Seviyesi Kategorisine dahil etmiştir.

Göker Köse, vekaleten Almatı Havalimanı Genel Müdürü Olarak Atandı

Önceki

Türkiye Sigorta’nın 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Tamamlandı

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Kariyer