İnovasyonİş Dünyası

EY’dan, Azure Openaı Teknolojisi Kapsamında Chatgpt Destekli Bordro Yönetimi Çözümü

0
EY’dan, Azure Openaı Teknolojisi Kapsamında Chatgpt Destekli Bordro Yönetimi Çözümü

EY ve Microsoft, Azure OpenAI teknolojisi kapsamında ChatGPT’yi kullanarak karmaşık sorulara yanıt getirebilen bir bordro sohbet botunu ölçeklendirmek üzere iş birliğine gitti.

Çalışanların bordro ile ilgili karmaşık sorularını yanıtlayan ve çalışan deneyimini kişiselleştiren yeni çözümün, işverenlerin bu alandaki yükünü %50’den fazla azaltması bekleniyor.

Uluslararası danışmanlık şirketi EY (Ernst & Young), vergi ve hukuk alanlarında en gelişmiş Azure OpenAI teknolojilerini kullanmaya yönelik olan Microsoft ile ortak taahhütleri doğrultusunda, stratejik iş birliğinin duyurusunu yaptı. EY bu iş birliği kapsamında, akıllı bordro sohbet botunu (EY Intelligent Payroll Chatbot), Next Gen Bordro platformunun bir parçası olarak geliştirecek.

Müşteriler, Microsoft Cloud ve Azure OpenAI hizmetini kullanarak, EY bordro çözümlerinin kolektif zekâsı ile geliştirilen maaş bordro sistemlerini modernize edebilecek ve böylece çalışan memnuniyetini artırabilecek. Ayrıca müşteriler, bu sayede bordro yönetimine ilişkin kontrol, denetim ve iş akışı süreçlerini otomatik hale getirebilecek ve geleceğin iş gücünü geliştirmek için stratejik içgörülerden yararlanabilecek.

Üretken yapay zekâ (Generative AI) sohbet botunun hem çalışan memnuniyetine hem de ilk temasta çözüme (FCR= first contact resolution) yönelik temel performans göstergelerini, %50’den fazla geliştirmesi bekleniyor. Başlangıçta, %93 oranında ilk seferde doğru yanıt oranına ulaşan ‘kavram kanıtı’ (POC) bulguları da bu beklentiyi destekliyor.

Günümüzde birçok işletme, dil, saat dilimleri, bordro konularının karmaşıklığı ve soruları çözmek için ihtiyaç duyulan veri hacmi gibi nedenlerle, birinci kademe (tier-1) çalışan sorularını etkili biçimde yanıtlamakta zorlanıyor. Geleneksel çağrı merkezleri, basit sohbet botları, çeviri hatları (language lines) ve çalışanlara özel bilgilendirme portalleri, bordroya ilişkin sorularla ilgili yüksek çağrı hacminin maliyeti de dahil olmak üzere getirilen yükü azaltmada ve çalışan deneyimini iyileştirmede istenen başarıya ulaşamadı.

Bu noktada, EY “bireyin maaş bordrosunun anatomisini” anlamak ve yasal uyumluluk ile ilgili unsurları şirket politikalarıyla ilişkilendirmek için Azure OpenAI hizmeti üzerinde ChatGPT’yi kullanarak bir geniş dil modeli (LLM=large language model) ve üretken yapay zekâ sohbet botu oluşturdu. Tüm bu çalışmalarla, detaylı soruları yanıtlamak ve çalışanlar için en üst seviyede kişiselleştirilmiş açıklamalar üretmek amaçlandı.

EY Akıllı Bordro Sohbet Botu, 159’dan fazla ülkede ve 49 farklı dilde yerelleştirilmiş olarak, çalışanlara uyumlu maaş bordroları, vergi dokümanları ve içgörüler sunan EY’ın çalışan deneyimi mobil ve web uygulamaları arasına ekleniyor.

EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Gökhan Gümüşlü söz konusu iş birliğiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

EY, tüm paydaşları için daha iyi sonuçlar üretme hedefi doğrultusunda pazar lideri hizmetler geliştirme odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, sohbet yeteneği çok daha güçlü ve çok büyük hacimlerdeki içeriği daha hızlı ayrıştırma becerisine sahip ileri teknolojiler ve üretken yapay zekâ teknolojisiyle müşteri deneyimini iyileştirmek üzere çalışıyor. EY Intelligent Payroll Chatbot’un, EY’ın Next Gen Payroll platformuna eklenmesi de bu kapsamda en önemli çıktılar arasında yer alıyor. Microsoft’un öncü teknolojisini, EY’ın uzmanlığı ve yapay zekâ alanındaki ilkelerini, Azure OpenAI’ın yeteneklerini ve Azure veri teknolojilerini bir araya getiren bu iş birliği sayesinde şirketler, yapay zekâ destekli yeni bordro uygulamalarından faydalanabilecek. EY, bordro verilerinin ve uluslararası düzenlemelerin artan karmaşıklığıyla başa çıkılabilmesine yardımcı olmak ve buna çözümler geliştirmek adına Microsoft ile birlikte çalışmaya devam edecek.”

Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

Önceki

Mercer: Yeni Normalin Getirdiği Beceri Açığı, Firmaları İş Gücü Stratejilerinde Yeniden Yapılanmaya İtiyor

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in İnovasyon