KariyerDünyaŞirketler

Avon Türkiye’nin Kadın Yöneticileri Başarılarıyla Dünyaya Örnek Oluyor

0
Avon Türkiye’nin Kadın Yöneticileri Başarılarıyla Dünyaya Örnek Oluyor

Güzellik devi Avon Global’in Türkiye’deki başarılı operasyonları, diğer Avon ülkeleri ve merkez yönetimin ilgi odağı haline geldi.

Avon Türkiye’de son birkaç yıldır sürdürülen çoklu kanal stratejisi kapsamındaki çalışmalar, markanın önemli getiriler elde etmesini sağladı. Yine bu strateji doğrultusunda Avon çatısı altında ilk defa Türkiye’de hayata geçirilen mağazalaşma modeli de diğer ülkelere ilham verdi. Bu çalışmalara liderlik eden Avon Türkiye Strateji ve Çoklu Kanal Direktörü Tuğba Kılıçkaya Göçtü, Avon Global’e Perakende Kanal Lideri olarak atandı. Markanın mağazalaşma ve perakende alanında önemli payı olan isimlerden Tuğba Kılıçkaya Göçtü, yeni görevinde Avon Global’in perakende stratejisinin oluşturulması ve uygulanmasına liderlik edecek.

Özlem Çitçi, Avon One Europe Pazarlama Başkanı oldu

Bunun yanı sıra Avon Global’in yeni yerel pazar ekip yapılanması olan ‘Tek Avrupa’ modeli pazarlama operasyonunun başına da Avon Türkiye & Kuzey Afrika ve Distribütor Pazarlardan sorumlu Ticari Pazarlama Direktörü Özlem Çitçi getirildi. Mart 2020’de Avon ailesine katılan Özlem Çitçi, Türkiye ve dünyadaki ekonomik koşulların oldukça zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde, pazarda stratejik bir rol oynadı. Geçtiğimiz yıl, çift haneli büyüme gerçekleştiren ve pazar payını artıran ekipte yer alan Özlem Çitçi, güçlü bir değer yaratımı stratejisiyle markayı rekabet avantajında önemli bir noktaya taşıdı. Çevik gelir yaratımı, Power Serum’un öncülüğünü yaptığı Anew için önemli temsilci penetrasyon kazanımları gibi başarılı işlere imza attı. 2021 yılından bu yana Avon’un Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Distribütör Marketler’in pazarlama fonksiyonlarının Türkiye’ye başarılı bir şekilde entegrasyonuna liderlik eden Özlem Çitçi, 1 Mayıs itibariyle Avon Tek Avrupa Pazarlama Başkanı (Head of Marketing – One Europe) görevine getirildi.

“Çok kanallı stratejimizle globalde öncü olduğumuz için mutluyuz ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül, şunları söyledi: “Avon olarak kadınların gücünü her fırsatta destekliyor ve bu potansiyeli ortaya çıkarmaları için onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Son yıllarda yoğun çalışmalar kaydettiğimiz, en önemli önceliklerimizden Open Up & Grow stratejimiz doğrultusunda, çok kanallı yapımızı geliştiriyor ve doğru atılımlarla hedefe odaklanıyoruz. Çoğunluğu kadınlardan oluşan harika ekibimizle birlikte, çok kanallı yapıda kaydettiğimiz başarıları, Avon Global’deki diğer ülkelere de taşımaktan ve burada öncü olmaktan dolayı son derece gururluyuz. Yine dünyanın en zorlu dönemlerinden biri olarak tarihe geçen pandemide aramıza katılan ve bu süreçte markamıza ve sektöre kattığı yeniliklerle önemli bir değer yaratan Özlem Çitçi’nin de Avon Global’in yeni yapılanmasına liderlik edeceği için ayrıca mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin başarılı kadınlarının Avon çatısı altında dünyaya örnek olacak nice başarılara imza atmasını temenni ediyor, Tuğba ve Özlem’i yürekten kutluyorum.

Abide Gülel CILT Türkiye Yönetiminde

Önceki

Sodexo Avantaj Ve Ödüllendirme Hizmetleri, Pluxee Markası İle Yoluna Devam Edecek

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Kariyer