Etkinlikler

Dijital Denetimde Bütüncül Deneyim : Digital Experience Summit’23

0
dijital denetimde butuncul deneyim digital experience summit23

MechSoft tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Digital Experience Summit’23 etkinliğinin ana teması bu yıl “Total Experience” oldu. Türkiye’nin önde gelen firmalarının bilişim teknolojileri profesyonellerini ağırlayan etkinlikte, dijital dönüşümde bütüncül deneyimin tüm yönleri ele alındı. Sektörün deneyimli isimlerini buluşturan Digital Experience Summit’23, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören ödül töreniyle sona erdi.

 

Türkiye ekonomisini yönlendiren firmalara dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik eden MechSoft, her yıl düzenlediği “Digital Experience Summit” etkinlik serisini bu yıl da “Total Experience” temasıyla sürdürdü. Aynı zamanda sektördeki 15. Yılını kutlayan MechSoft, İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşen etkinlikte 250’den fazla sektör profesyoneline ev sahipliği yaptı.

 

CloudOffix Growth Marketing Manager Sinem Karabulut’un sunumuyla başlayan etkinlik, MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu konuşmasında; MechSoft’un kuruluş öyküsünü ve 15 yıllık yolculuğunu izleyenlere aktardı. MechSoft ve CloudOffix’in Türkiye’nin yanı sıra dünyada elde ettiği başarılara da değinen Erdoğdu; “CloudOffix ile yalnızca iki yıl içerisinde 30’a yakın ülkede iş ortaklıkları kurduk ve bu ülkelerde tercih edilen bir platform haline geldi.” diye belirtti. Gökhan Erdoğdu ayrıca, CloudOffix’in müşteri deneyimi, çalışan deneyimi, dijital deneyim ve kullanıcı deneyimini birleştiren bir “total experience platformu” olduğunu vurguladı.

 

Gökhan Erdoğdu’nun sunumunun ardından söz alan MechSoft M-Files Satış Müdürü Caner Gülener, “Shadow IT- Kurum İçi Görünmez Tehlike” konusuna değindi. Gülener, Shadow IT kavramının organizasyonların sahipliği ve kontrolü dışında bulunan tüm IT yazılımları ve hizmetlerini ifade ettiğini belirtti. Kurum içerisinde bir dijital lider belirlenmesinin ve kullanılan platformların merkezileştirilmesinin önemine değinen Gülener, Shadow IT’nin bu yöntemlerle önlenebileceğinin altını çizdi.

 

Caner Gülener’in ardından MechSoft İş Çözümleri Yöneticisi Gizem Ciğer bir sunum gerçekleştirdi. Ciğer, “Low-Code ve Dijital Dönüşüm” konulu sunumunda; “Dijital dönüşüm yalnızca bugünün ihtiyaçları için yapılmamalı yarının ihtiyaçları da öngörülerek yapılmalıdır.” diye belirti. Gartner raporlarına da değinen Ciğer, 2025 yılına kadar işletmelerin %70’inin low-code teknolojisi kullanacağını aktardı.

 

Etkinlik, Balyem Mali Müşaviri Tuğba Karabulut’un sunumuyla devam etti. Karabulut; “CloudOffix’te 4 ayda 22 süreci canlıya almak bizce inanılmaz bir sonuçtu. MechSoft’un ‘Mutlu Çalışan Mutlu Müşteri” yaklaşımını, yaptığımız toplantılarda net bir şekilde gözlemledik.” diye belirtti. Karabulut; “CloudOffix, iş modellerinde tutarlılık ile doğru ve hızlı raporlama sağladı. Aynı zamanda veriye dayalı karar alma sürecimiz iyileşti ve çalışanlarımız arasında daha güçlü bir iletişim gelişti.” diye vurguladı.

 

Tuğba Karabulut’un ardından söz alan Baby Mall İnsan Kaynakları Direktörü Fadime Öz, insan kaynaklarının kurumsal gelişiminin ve dönüşümünün en dönemli parçasının dijital dönüşüm olduğunun altını çizdi. Öz; “Önceleri, çalışan memnuniyeti maaş ve yan haklar gibi faktörlerle ölçülmeye çalışılıyordu fakat aslında şirketlerin daha güçlü şeylere odaklanması gerekiyordu.” diye ekledi.

 

Sunumların ardından etkinlik, büyük ilgi gören panellerle devam etti. Moderatörlüğünü MechSoft İcra Kurulu Üyesi Serkan Kâmil Aktaş’ın üstlendiği panelde “Dijitalleşme Yolculuğunda Karşılaşılan Zorluklar ve Çözümler” konusu ele alındı.

 

Panelistler; Alarko Holding Bilgi Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm Grup Başkanı Serkan Demir, Limak Holding Kurumsal Uygulamalar Direktörü Nazım Alsancak ve BEST Transformer Bilgi İletişim Teknolojileri Yönetim Koordinatörü Gür Gürelli’nin katılımlarıyla zenginleşen panelde dijital dönüşümün sürdürülebilirliğinin önemine de değinildi.

 

Etkinlik kapsamında gerçekleşen ikinci panelin moderatörlüğünü ise CloudOffix Satış Müdürü Taylan Özkök gerçekleştirdi. Günsan Elektrik Dijital Dönüşüm Lideri Zafer Olkan, Amerikan Hastanesi Çağrı Merkezi Müdürü Arınç Oğuz ve TEMSA Motorlu Araçlar Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Sevilay İpek’in panelist olarak katıldıkları panelde, dijital deneyim ve dijital iş modelleri konularına değinildi.

 

“Digital Wonders Awards Sahiplerini Buldu”  

 

Etkinliğin bu yıl da heyecanla beklenen bölümü yine ödül töreni oldu. Digital Wonders Awardsödülleri, titizlikle yapılan değerlendirmeler sonucunda sahiplerini buldu. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen törende, MechSoft yöneticileri kazanan firmalara ödüllerini takdim ettiler.

 

Ödül töreninde sırasıyla; Balyem – En İyi Dijital Dönüşüm Projesi, Tüpraş – En İyi QMS Projesi, Roketsan – En İyi Sözleşme Yönetimi Projesi, Baby Mall – En İyi EX Projesi, Amerikan Hastanesi –

 

En İyi CX Projesi, İpragaz – En İyi DX Projesi, Avrasya Tüneli İşletmeleri –  En İyi DCC Projesi ve İSKİ – En İyi CAD Dönüşüm Projesi ödüllerinin sahibi oldular.

1697184357 MechSoft DES Panel 1 scaled 1697184372 MechSoft DES Panel 2 scaled 1697184393 Oduller 1 scaled 1697184406 Oduller 2 scaled 1697184422 Oduller 3 scaled 1697184277 MechSoft CEO Gokhan Erdogdu 1 scaled 1697184292 MechSoft CEO Gokhan Erdogdu 2 scaled 1697184307 Balyem Mali Musavir Tugba Karabulut scaled 1697184320 Baby Mall nsan Kaynaklar Direkt r Fadime z scaled

Yapay Zeka Destekli PaperWork Platformundan İş’te Hayatı Kolaylaştıracak Bir İnovatif Çözüm Daha PERFORMAX

Önceki

UPT’nin Yeni Genel Müdürü Murat Kastan Oldu

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Etkinlikler