Bahçeşehir Üniversitesi’nden beş akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girdi.
Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, yaptıkları bilimsel çalışmalar, yayınlar, araştırmalar ve yayınlarına diğer bilim insanlarının yaptıkları atıflar ile Bahçeşehir Üniversitesi’nden (BAU) beş akademisyen yer aldı.
Eğitimle birlikte bilimsel araştırma faaliyetlerine de büyük önem veren BAU’nun akademisyenleri uluslararası alanda yeni bir başarıya imza attı. Stanford Üniversitesi ve Elsevier işbirliğiyle her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı listede bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nden beş akademisyen yer aldı.
Dünyadan yaklaşık 210 bin bilim insanının çalışma ve yayınlarının incelendiği listeye Türkiye’den toplam bin 395 bilim insanı yer aldı. Bilimsel çalışmaları, yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıfların mercek altına alındığı listede, yaptıkları akademik çalışmalara göre dünya genelinde yüzde ikilik dilimde yer alan bilim insanları listeye girebiliyor. 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının akademik üretimlerine göre hazırlanan listede BAU’dan “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Prof. Dr. Sümer Şahin ve Prof. Dr. Serdar Durdağı yer aldı. “Yıllık Etki” kategorisine de adını yazdıran Prof. Dr. Durdağı önemli bir başarı elde etti. BAU’dan Prof. Dr. Erdoğan Koç, Prof. Dr. Lütfi Arda ve Doç. Dr. Taha Özyürek de yaptığı akademik çalışmalarla “Yıllık Etki” kategorisine yer aldı.
BEŞİNCİ KEZ LİSTEYE GİRDİ
Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, altıncı kez açıklanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde beşinci kez yer aldı. Gururlu olduğunu belirten Durdağı, “Bu başarıyı, uzun yıllar süren araştırma çalışmalarımın bilimsel topluluk tarafından tanınması ve takdir edilmesinin bir yansıması olarak görüyorum. Bilimsel çalışmalar yaparken yapmış olduğunuz araştırma çalışmalarının çıktılarının farklı bilim insanları tarafından da değer verilmesi ve takdir edilmesi, bu konularda yapmış olduğunuz çalışmalara daha büyük bir motivasyonla devam etmeniz için sizi teşvik eder. Bu başarıda en büyük pay araştırma grubumuzda yer alan genç araştırmacılar ve öğrencilerimizdir. Ayrıca, araştırma çalışmalarımızda iş birliği yaptığımız diğer araştırma gruplarının katkılarının da bu önemli başarının elde edilmesinde etkili olduğunu düşünüyorum, kendilerine teşekkür ederim. Bu bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesinde ulusal ve uluslararası araştırma fonlarıyla birlikte Üniversitemizin de çok büyük katkı ve destekleri oldu. Bu nedenle Bahçeşehir Üniversitesi’ne ve araştırma grubumuzun büyümesine destek olan herkese teşekkür ederim.” dedi.
“BU BAŞARI BÜYÜK ONUR”
Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Taha Özyürek ise Türkiye’de tüm üniversiteler arasında diş hekimliği alanında listeye girmeye hak kazanan altı akademisyenden biri oldu. Doç. Dr. Özyürek, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde akademik çalışmalarıyla dört yıldır yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“Stanford Üniversitesi tarafından ilan edilen listede diş hekimliği alanında yer almak büyük bir gurur. Bu başarıyı, Bahçeşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki çalışmalarımın ve verdiğim eğitimlerin bir sonucu olarak görmekteyim. Üniversitemizin benim gibi akademisyenleri destekleyerek uluslararası platformda tanınırlığımıza katkıda bulunması, üniversitemizin bilimsel başarılarda ne kadar ileriye gidebileceğinin bir göstergesidir. Bu başarı, sadece şahsım adına değil, aynı zamanda fakültemiz, üniversitemiz ve ülkemiz için de büyük bir onurdur. Umarım bu başarı, fakültemizde eğitim gören öğrencilere ve meslektaşlarıma da ilham kaynağı olur.”
2 BİN 800 MAKALE ARASINDA YER ALDI
Dünyadaki en etkili bilim insanlarının arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç ise 1823 yılından beri yayıncılık faaliyetlerini sürdüren, bünyesinde 2 bin 800 bilimsel makale bulunduran bu listenin içerisinde olmaktan son derece gururlu olduğunu ifade etti. Koç, “Bahçeşehir Üniversitesi ve ülkemi temsil etmekten mutluluk ve gurur duydum. Her yıl yaptığım çalışmalarımla aldığım atıflar dışında böyle bir başarı elde etmek ayrıca mutluluk verici oldu” diye konuştu.
“SINIRLARI ZORLAMAK VE TAKDİR GÖRMEK GURUR VERİCİ”
Yıllık etki kategorisinde ikinci kez listeye giren Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Arda da şöyle konuştu: “Bu başarıya ulaşmak, yıllarca süren emek, çalışma ve özverinin sonucudur. Bilim dünyasında sınırları zorlamak ve önemli katkılarda bulunmak için harcadığımız çabanın takdir edildiğini bilmek bizi gururlandırıyor. Bu liste, bize, bilim dünyasında daha fazla ilerleme yapma ve keşiflerde bulunma fırsatı sunuyor. Ancak bu başarı yalnızca benim değil, aynı zamanda ailem, Bahçeşehir Üniversitesi Nanoteknoloji ve Nano-aygıtlar Laboratuvarındaki grubum ve Bahçeşehir Üniversitesi ailesi sayesinde gerçekleşti. Bu prestijli listede yer almanın, gelecekte daha büyük hedeflere ulaşmak ve bilimin sınırlarını genişletmek için daha fazla sorumluluk getirdiğinin farkındayım. Üniversitemin bana göstermiş olduğu destek ve motivasyon ile daha büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam edeceğim.”