İpuçlarıİnovasyonŞirketler

AgeSA’dan Çalışanlarına Sanal Asistan Desteği

0
AgeSA Çevik Dönüşüm yolculuğunda yeni dönem!

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışanların Çevik Yaklaşım ve İnsan Kaynakları konularında sıkça sordukları soruları yanıtlayan Sanal Asistanları hizmete aldı.

Sanal Asistanlar’ın ilki soruları %93,69; yılın ikinci yarısında hayata geçirilen asistan ise 94,09’luk doğrulukla yanıtladı.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, dijitalleşme çalışmalarına yeni projeler ekleyerek gelişimini sürdürüyor. Müşteri memnuniyetini artırmak için hayata geçirilen dijital projelerin yanı sıra kurum içinde gerçekleştirilen çalışmalarla da güçlü bir dönüşüm gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede AgeSA İş Teknolojileri  altında görev yapan Robotik Süreçler Birimi, yapay zeka destekli sanal asistanları geliştirdi. Proje kapsamında, açık kaynak kodlarla ve AgeSA dinamiklerine uygun şekilde tasarlanan yapay zeka destekli Sanal Asistanlar, AgeSA’nın iç iletişim amacıyla  kullandığı platforma entegre edilmiş ilk sanal asistanı Ocak 2022 itibarıyla kullanılmaya başlandı. Sanal asistanlar AgeSA çalışanlarının, Çevik Yaklaşım ve İnsan Kaynakları konularında sıkça sordukları soruları yanıtlamak üzere tasarlandı.

AgeSA İş Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı A. Fahri Arkan

Robot teknolojileri sayesinde çalışan/müşteri memnuniyeti, hata sıfırlanması, maliyet tasarrufu, hız gibi konularda sağlanan faydanın çok önemli bir değer olduğunu söyleyen AgeSA İş Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı A. Fahri Arkan, hayata geçirilen Sanal Asistan projesinin kazanımlarını ise şöyle aktardı: “Bu proje, yapay zeka uzayının alt kümeleri olan makine öğrenmesi ve doğal dil işleme teknolojilerinin kullanıldığının inovatif bir örneği. Sanal asistanlar ile çalışma arkadaşlarımızın merak ettikleri soruların cevabını öğrenme sürecindeki kişi bağımlılığını sonlandırmakla kalmadık, aynı zamanda cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi şirket bünyesinde kullanılan tüm araçlardan 7/24 erişebilme imkanı sunduk.
Bunun yanı sıra sanal asistan desteğiyle süreci daha eğlenceli hale getirerek çalışan memnuniyeti yarattık. Operasyonel anlamda yük oluşturan hizmetlerin sanal asistanlara devredilmesiyle ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu elde ettik.

AgeSA’nın ilk sanal asistanı Chatty Su, yeni çalışanların oryantasyon sürecinde, mevcut çalışanların ise Çevik Yaklaşım metodolojisiyle ilgili destek ihtiyacı duyduğu konulardaki sorularını cevaplıyor.

Chatty Su, bir yıllık süre zarfında 346 kullanıcının 573 konuda sorduğu sorulara %93,69 doğruluk oranında cevap verme başarısı elde etti. Projenin ikinci aşamasında hayata geçirilen İnsan Kaynakları ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt veren BroBot ise yılın ikinci yarısıyla birlikte kullanılmaya başlandı. BroBot sayesinde 159 çalışanın 428 sorusu %94,09’luk doğruluk oranıyla cevaplandı.

2023’ün Trendi Hibrit Yaşamlar

Önceki

Philip Morris Türkiye Üst Üste 8. Kez “En İyi İşveren Sertifikasını” Almaya Hak Kazandı

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in İpuçları