Etkinliklerİş Dünyası

Agile Turkey Summit’in 10’uncusu Gerçekleşti

0
Agile Turkey Summit'in 10'uncusu Gerçekleşti

Agile Turkey Topluluğu, Türkiye ve bölge ülkelerin ilk ve en büyük Agile konferansı olan Agile Turkey Summit’in 10’uncusunu 24 Kasım’da gerçekleştirdi. “Geleceğin iş dünyasında Agile kavramının yeri ve önemi” temasıyla düzenlenen etkinlikte Agile yaklaşımlarını uygulayan dünyanın önde gelen şirketlerinden profesyoneller ve konusunda uzmanlaşmış konuşmacılar yer aldı.

Kâr amacı gütmeyen organizasyon Agile Turkey Topluluğu tarafından Türkiye’de Agile kültürünü yaygınlaştırmak ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen Agile Turkey Summit’in 10’uncusu, “geleceğin iş dünyasında Agile kavramının yeri ve önemi” temasıyla 24 Kasım’da çevrimiçi olarak gerçekleşti.

5 bine yakın katılımcı ile Agile sektörünün tanınmış isimlerini bir araya getiren etkinlikte Spotify modelinin yaratıcılarından Henrik Kniberg, Organize for Complexity kitabının yazarı Niels Pflaeging, Agile HR: Delivering Value in a Changing World of Work kitabının yazarı Natal Dank, Agile People – A Radical Approach for HR and Managers kitabının yazarı Pia-Maria Thoren, Visii Mortgage Kurucusu Tom Van Der Lubbe konuşmacı olarak yer aldı.

 “Agile olmadan geleceğin iş dünyası sağlıklı işleyemez”

 

baris bal

barış bal

Agile’in “değişime uyum sağlamak” anlamını taşıdığını söyleyen Agile Turkey Product Owner Barış Bal, “Özellikle günümüzden geleceğe baktığımızda belirsizliğin çok fazla olduğunu görüyoruz. Pandeminin getirdiği değişimler, savaşlar, ekonomik gelişmeler, sosyo-kültürel sorunlar, iklim ve gıda ile ilgili yaşanan sıkıntılar gibi birçok konuda dengeli olmayan bir zamandan geçiyoruz. Dolayısıyla bu durumlar şartların çok hızlı değiştiği bir ortam yaratıyor. İşte tam bu noktada Agile kavramı devreye giriyor. Gelişim zihniyetine -yani kültürel olarak Agile hareket edebilen- sahip şirketler, kurumlar, organizasyonlar bu türbülanslı zamanları çok daha sağlıklı atlatabilecekler. İşte bu yüzden Agile olmadan geleceğin iş dünyasının sağlıklı işleyişinden söz etmemiz açıkçası çok mümkün değil” dedi.

“Genç nesilleri Agile kültürüyle tanıştırmak istiyoruz”

10 yıldır Agile kültürünü yaygınlaştırmak ve farkındalığı artırmak için çalıştıklarını belirten Barış Bal, “Bu kültürün, hatta terimin bilinirliği çok azken şimdi iş dünyasının en popüler konularından biri haline geldi. Dolayısıyla Agile Turkey’e olan ilgi ve katılım her geçen yıl katlanarak arttı. Özellikle genç nesilleri geleceğin iş dünyasıyla, Agile kültürünün varlığıyla tanıştırmak ve karşılamak istiyoruz. Agile’a ilgi duyan herkesin bir araya geldiği, birbirinden öğrendiği, bildiklerini paylaştığı bir bilgiseli yaratmak en önemli amaçlarımızdan biri” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Kaptanları Ödülleri 5. Kez Sahiplerini Buldu

Önceki

Çalışan Deneyimini Anlamanın Yolu Doğru Soruları Sormaktan Geçiyor!

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Etkinlikler