ŞirketlerSosyal Sorumluluk

Bayer Ve YGA‘Nın Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi Bilimle Buluş’ta Bayer Desteği İle Hayata Geçecek Projeler Belli Oldu!

0
Bayer ve YGA‘nın Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi

20-24 Haziran’da gerçekleşen Bilimle Buluş Kampı’nda Bayer’in desteğiyle hayata geçirilecek iki proje gıda bozulmalarının önüne geçmeyi amaçlayan RE-CON ve dikey tarımı destekleyen VERTIE projeleri oldu.

  • Türkiye’nin dört bir yanında kamp için İstanbul’a gelen öğrenciler 5 gün süren kamp süresince yoğun bir şekilde çalıştı ve Bayer Merkez Ofis’ini de ziyaret etme fırsatı buldu. Final Jürisi ise 24 Haziran tarihinde gerçekleşti.
  • Programda başarılı olan lise öğrencileri YGA girişimlerinde ve Bayer’in girişim hızlandırma programı G4A Turkey’e seçilen startup şirketlerinde staj yapma imkânına sahip olacak.

Türkiye’de bilime ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak için güçlerini birleştiren Bayer ve YGA’nın  sosyal sorumluluk projesi Bilimle Buluş kapsamında gerçekleşen Bilimle Buluş Kampı 20-24 Haziran tarihleri arasında, Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü 25 lise öğrencisinin Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” ve “Açlığa Son” temalı projeleri arasından seçilen, Bayer’in desteğiyle hayata geçirilecek iki proje RE-CON ve VERTIE oldu.

Projeleri seçen jüride Tarım Bakanlığı Danışmanı ve Getir’in Kurucu Ortaklarından Aziz Emre Günel, Gazeteci-Yazar Elif Ergu, Bayer Kurumsal İletişim Direktörü Nevra Çağman ile YGA Ülke Direktörü Feyza Fulden Küçük yer aldı. Gönüllü öğrenciler, Bayer ofisinde de ağırlanarak Bayer çalışanlarıyla bir araya gelme, G4A Turkey’e geçtiğimiz yıl seçilen Tolkido’nun kurucusu Can Yıldız ve VRFARMA’nın kurucusu Uğur Tuncel’in ilham veren hikayelerini dinleme fırsatını yakaladı. Programda başarılı olan lise öğrencileri ayrıca YGA girişimlerinde ve Bayer’in girişim hızlandırma programı G4A Turkey’e seçilen startup şirketlerinde staj yapma imkânına sahip olacak.

Seçilen projeler tarım ve gıda israfı konularında bilincin artırılmasına odaklanıyor

Seçilen projelerden Bilge Edebali, Azra Aytemir ve Zeynep Saraç’ın üzerinde çalıştığı RE-CON, insanların gıdaları buzdolabında unutması ve gıdaların bozularak çöpe atılması problemine odaklanıyor. Türkiye’deki 35-55 yaş arası kişileri hedefleyen RE-CON uygulaması, kullanıcılarına buzdolaplarındaki ürünleri telefonlarından görüntüleme fırsatı sunarak, ihtiyaçlarından fazla alım yapmalarını önlüyor. Aynı zamanda ürünlerin son kullanım tarihi yaklaştığında bildirim yapmasının yanı sıra gıdanın değerlendirilmesine yönelik tarifler ve diğer fikirler sunarak israfı azaltmaya odaklanıyor.

Ali Şengül, Cansu Gençalioğlu, Eda Girgin, Eliz Üstün ve Zeynep Sena Şentürk tarafından projelendirilen VERTIE isimli proje ise artan şehirleşmenin sonucu olarak tarım alanlarının azalması ve bu sebeple ürünlerin verimliliğinin düşmesi konusuna eğiliyor. Ortaokullu çocuklar, veliler ve okulları hedefleyen VERTIE, özel olarak oluşturduğu dikey tarım setleri ile çocukların deneyimleyerek öğrenmelerini sağlıyor ve bu şekilde onların bilincini artırmayı planlıyor.

Projenin başarı reçetesi: sahada sorumluluk alma ve mentorluk 

YGA’nın en önemli başarı reçeteleri; lise öğrencilerinin rol model mentorlere tanıklık etmesi ve öğrencilerin öğrendiği bilgileri sahada sorumluluk alırken ve karar verirken geliştirmesi. Bu doğrultuda program boyunca lise öğrencileri, kendi projeleri ile ilgili sorumluluk aldılar, konunun uzmanları ile görüştüler, ekip olarak çalıştılar. YGA’nın önemli ikinci başarı reçetesi de mentorluk. Gençler, süreç boyunca YGA’nın girişimlerinde çalışmış rol model YGA mezunlarından da mentorluk aldılar. Program başında online olarak gerçekleşen 101 Kampı’nda birbirleriyle ve mentorleriyle tanışan öğrenciler, dönem boyunca yoğun bir programla kendilerini geliştirmeye devam ettiler.

Öğrenciler bir yandan da program boyunca Prof. Aziz Sancar, Harvard MIT Prof. Mehmet Toner, Doğan Cüceloğlu gibi YGA Hayal Ortakları’nın başarı reçetelerini öğrenme imkanları buldular. Hem bilim okuryazarlığı hem de proje yönetimi, sosyal fayda için yazılım gibi konularda uzman kişilerin canlı yayınlarına katılıp sorularını sorma fırsatını yakaladılar. Üstelik gençlerin yakından takip ettiği Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz, Olimpik Okçu Yasemin Ecem Anagöz, Olimpik Okçu ve Antrenör Göktuğ Ergin gibi sporcu ve sanatçılarla bir araya geldiler.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Edu, Fınancıal Tımes Dünya Sıralamasında 42. Sıraya Yükseldi

Önceki

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu Sanko Holding’in Kadın Mühendisleriyle Bir Araya Geldi

Sonraki

İlginizi Çekebilir.

More in Şirketler