Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, 2021’in ardından 2022 yılında da Great Place to Work sertifikasını almaya hak kazandı.
Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle 80 binden fazla üye iş yerinin hayatlarını kolaylaştıran ödeme kuruluşu PayTR, iş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda global ölçekte hizmet veren Great Place to Work Enstitüsü‘nün yürüttüğü programa katılarak, 130 çalışanın cevapladığı anketten olumlu sonuç aldı ve “Çalışmak için Harika İşyeri” sertifikasını almayı başardı.
2021 yılında 81 çalışanıyla bu sertifikayı alan PayTR, bu yıl 130 çalışanıyla çok daha yüksek bir skorla sertifikasını almayı hak etti. PayTR’ın İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Manisa, Ankara, Kocaeli, Afyon, Adana, Samsun, Kayseri ve Bursa’da yüzde 42’si kadın, yüzde 58‘i erkek olmak üzere toplam 130 çalışanı bulunuyor. Yönetici kadın yüzdesi 33 olan PayTR’da çalışan yaş ortalaması ise 31,8.
81 çalışanıyla 2021 yılını rekor büyümeyle 6,5 milyar TL hacimle kapatan PayTR, 2022 yılında ise çalışan kadrosunu yüzde 60 büyüterek 130 kişiye, cirosunu ise yüzde 115 artırarak 14 milyar TL’ye çıkardı.
“Birbirine değer veren şirket-çalışan ilişkisi kurabilmek önemli”
PayTR CEO’su Tarık Tombul, “Bünyesinde ağırlıklı olarak teknoloji çalışanlarını barındıran bir finansal teknoloji şirketiyiz. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu bizim için çok önemli. Mutluluk oranımız tabii ki üretkenliğimizi pekiştiriyor ve mutlu çalışanlarla elde ettiğimiz başarımız büyüme rakamlarımızla da görülüyor. Pandemi sonrası yaygınlaşan yeni çalışma düzenlerinde çalışanların faydalarını gözetmek ve bu yönde uygulamalar yapmak, şirketlerin bugünü ve geleceği açısından oldukça önemliydi. PayTR olarak, çalışanlarımızla birbirine değer veren şirket-çalışan ilişkisi kurabilmek bizim için önem arz ediyor. Başarının da bu değerli bağın güçlenmesiyle geldiğini düşünüyoruz. Çalışanlar günümüzün değişen koşullarına göre bazı haklı taleplerde bulunabiliyor. Çağı yakalayan şirketler de zaten bu taleplere karşılık veriyor. 2021 ve 2022 yılları hem İK departmanları hem de şirketler için değişen çalışma düzenine bir alışma ve ayak uydurma süreci oldu. Pandemiyle birlikte uzaktan ve hibrit çalışma modellerini uygulamaya başladık. Bugün uzaktan çalışma modeliyle Türkiye’nin farklı illerinde pek çok çalışanlarımız bulunuyor. Bu yapımızın çalışan memnuniyetine katkı sağladığını düşünüyoruz” dedi.